HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Hasznos tanácsok étkezőgarnitúra kiválasztásához

Az étkezőgarnitúra több, mint „csak egy pár darab bútor”. Valószínűleg a te családi életed központi része is, hiszen itt zajlanak a közös étkezések, a nagyobb családi összejövetelek egyaránt. Így ez a helyiség a mindennapi beszélgetések és a ritkább, ünnepi pillanatok helyszíne, ezért kaphat nagyobb hangsúlyt a konyha mellett ennek a berendezése is.
Kínálatunkban megtalálhatóak étkezőasztalok, székek, karfás székek, bárszékek, melyek tetszés szerint kombinálhatók és variálhatók is egymással. A pácolások, festett színek és a kárpitok széles választékából te is megtalálhatod az otthonodba illeszkedőt.
Ha nincs külön ebédlőd vagy étkezőhelyiséged, akkor az étkezőrészt kialakíthatod konyhád munkalapjának kiegészítéseként, reggelizőpultként étkezésre vagy az ételek előkészítésére használva.
Tippjeinkkel segítünk neked körültekintően kiválasztani a megfelelő étkezőgarnitúrát
Talán neked is fejtörést okozhat…
-milyen asztalt vegyél
- vajon hány székkel lesz ideális az adott helyiségben vagy a konyha egyik szegletében
-mindezeket hogyan rendezd el, melyek az ideális méretek
Ha lehetőséged van kialakítani ebédlőt vagy étkezőrészt, akkor nyitható vagy többszemélyes étkezőgarnitúrában is gondolkodhatsz, mert alapból nagyobb tér áll rendelkezésedre.
Így az étkeződ a mindennapokban is használható lesz de, nagyobb család vagy vendégsereg leültetésére is alkalmas lesz.
Az étkező hasznos kialakítása
A tervezésnél már érdemes végig gondolod általában hány fővel használod majd az asztalt, pultot és milyen egyéb tálalóbútort tervezel még a helyiségbe. Tehát az étkező kialakítását mindig a helyiség adottságaihoz és a kihasználtsághoz érdemes igazítani. Bátran vegyél elő te is papírt és ceruzát, és skicceld fel az étkezőt a méretekkel, hogy láthasd mi fér el valójában.
Vannak bizonyos ergonómiai alapszabályok, amelyeket érdemes figyelembe venned:
- Asztal melletti székek kényelmes kihúzásához, a faltól 90 cm távolságot hagyj
- ha a székek mögött is szeretnél közlekedni minden irányba, akkor ehhez 120 cm-re van szükséged
- tálalószekrény vagy komód elhelyezéséhez szintén 120 cm helyet hagyj, így azt könnyedén ki tudod nyitni majd a tálaláshoz
- konyhabútorhoz kapcsolódó magasított étkezőpultnál 120 cm-es magassággal kell számolnod. Ehhez a magassághoz 90 cm ülési magasságú bárszékeket ajánlunk. A 90 cm magas pulthoz, ami a konyhapult magasságához idomul, a 65 cm magasságú szék való.
-Hányan is férnek el az asztalnál?
Általánosságban elmondhatjuk, hogy az asztalnál egy embernek 60 cm hely szükséges szélességében, mélységében pedig minimum 30 cm. Ezzel az egyszerű alapelvvel biztosan mindenkinek megfelelő helyet tudsz majd biztosítani, akár kisebb családról vagy nagyobb társaságról is legyen szó.

-Milyen stílust és formát válassz?

Természetesen válassz az otthonodhoz leginkább illő berendezést, akár klasszikus vagy modern formavilágú, laminált, fa, fafurnéros vagy üvegasztalt. Kínálatunkban számtalan variáció között nézelődhetsz, bátran keverd a stílusokat és az anyagokat.
Egy fából készült étkezőasztal inkább a klasszikus stílus kedvelőinek szívét melengeti meg, de mivel szép, időtálló anyag, így hosszú időn át otthonod éke lesz, természetesen a hozzá illeszkedő étkezőszéket is megtalálod.
Egy modern miliőbe filigrán, extra formára kialakított lábú asztalt ajánlunk neked, a hozzá passzoló étkezőszékekkel. Az asztal üveg anyaga fémmel keverve igazán impozáns látvány lesz. Az üvegasztalnak megvan az a szépsége, hogy légiesen könnyed, de pont anyagának sebezhetősége miatt kicsit több figyelmet igényel a ráhelyezett forró edényekkel szemben.
A legújabb trend a kő-, és betonhatású alapanyag, már a lakás egyéb helyiségeiből beszivárgott a konyhákba és az étkezőkbe is. A hideg hatást a jóízű beszélgetések és finom ételek teszik melegebbé és meghitté. Ezek igen masszív anyagok, így jól ellenállnak a külső hatásoknak-egy jó hangulatú kártyapartit is kibír.
Formára is rendkívüli a választék, akár négyszögletes, téglalap, kör vagy ovális alakú asztalt tervezel be, már mindegyik formában van kihúzható, nagyobbítható, emelőszerkezetes. Ez a megoldás jó választásnak bizonyulhat mindenki számára, aki hely híján van-, könnyedén négyszemélyesből, 6-8 személyessé bővítheted, így ha szükséges bármikor nagyobb társaságot is hellyel tudsz kínálni, ahogy az igényeid kívánják.
Milyen étkező-, és bárszéket válassz?
Érdemes a vásárlás előtt személyesen kipróbálnod a székek kényelmét, magasságát, a kárpitok puhaságát, ha szeretsz étkezés után ejtőzni még az asztalnál, de az étkezéseken kívül hosszabb beszélgetések is zajlanak itt, így hosszabb ideig használjátok, pont ezért nem mindegy milyen kényelmes az üléskomfort.
Székeink között találsz favázas vagy kárpitozott háttámlásat is, próbáld ki melyik lesz a legkényelmesebb számodra. Már nagyon sokféle lehet a huzatok anyaga: szövet, textilbőr vagy bőr, könnyen tisztítható textil, amelyről minden szennyeződés könnyen eltávolítható.

Bármelyik mellett döntesz is, biztosan megtalálod a legszebbet otthonodba.

loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!