HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Így rendezd be a babaszobát I. rész

A babavárás az egyik legizgalmasabb időszak a családok életében, különösen akkor, ha a szülők az első gyermeküket várják.
Ahogy múlnak a hetek, a tervezés egyszerre fárasztóbb, ugyanakkor egyre örömtelibb, nagyon izgalmas időszak a család életében! Egyre-másra záporoznak a kérdések...
- Milyen színű legyen a babaszoba fala?
- Milyen legyen a szoba berendezése, milyen kiegészítőkkel dobjuk fel?
- Hol legyen az ágy, vajon melyek lesznek a legelső, legszükségesebb bútorok?
A babaszoba ideális kialakításánál a babátok és a ti igényeiteket egyaránt figyelembe kell venned.

Biztonság mindenekelőtt a gyártók ajánlásával!

Mivel az első hónapokat egy újszülött gyakorlatilag alvással tölti, így a legfontosabb teendőd a megfelelő kiságy kiválasztása lesz.
Vedd figyelembe, hogy bababarát anyagból készüljön; a festés, a kialakítás, a biztonság kérdése az elsődleges szempont. 
Ügyelj rá, hogy olyan bútort válassz, amely megfelel az előírásoknak, de még nyugodtabb lehetsz, ha TÜV* minősítéssel rendelkező termékeket választasz.
Ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy minden biztonsági előírást alkalmaztak, neked csak a funkciókat és a dizájnt kell kiválasztanod.
A különböző funkciói mellett, fontos az ágy mérete, és természetesen a külső megjelenés is sokat számít. Ezek a tényezők együtt alkotják az ideális választást, hogy sok örömed legyen a babában, és a szépségesen berendezett miliőben. 
A kiságyat ne tegyük huzatos, zajos helyre, fűtőtest vagy rosszul szigetelt ablak közelébe, mert ezek a külső környezeti hatások nincsenek kedvező hatással a babára.
A kiságyat úgy helyezd el, hogy a mennyezeti lámpa ne közvetlenül a feje fölött legyen, mert túl erős lesz neki a fény.
A baba alvását zavarhatja a kintről beszűrődő fény is, ezért érdemes valamilyen sötétítőt vagy redőnyt használni vagy olyan helyre tenni a kiságyat, ahova a legkevesebb fény szűrődik be éjszaka.
A kiságyat a szoba legcsendesebb részébe tedd, hogy minél nyugodtabb környezetet biztosíts a baba alvásához.

Tervezz hosszabb távra

Javasolt már most megfontolni, hogy meddig szeretnétek használni a kiságyat, mert már vannak olyan kiságyak, amelyek kis heverővé alakíthatók és akár az óvodáskor végéig is használhatjátok, ezek általában 140x70-es fekvőfelülettel rendelkeznek.  Ha elegendő hely áll rendelkezésetekre érdemes egy ilyen átalakítható kiságyban gondolkodni. Ha túl kicsi babaszobát tudtál berendezni az aprócskádnak, akkor az úgynevezett kombi ágy a legideálisabb választás.
Léteznek már olyan 5 az 1-ben babaágyak, melyek nem csak heverő, de íróasztal funkciót is betöltenek, sőt még egy kis testvér érkezésénél is megoldást nyújtanak, így nem kell újabb babaágyat vásárolni.

Tárolás

Villámgyorsan elérkezik az az idő, amikor kevésnek bizonyul az elsőnek beszerzett néhány bútordarab.
Ahogy nőnek a gyerekek, gyarapodnak a ruhák, cipők, játékok. Ezzel együtt megnő a tárolókapacitás iránti igény is. Ilyenkor érdemes beszerezni nagyobb szekrényeket, sok fiókos és polcos tárolókat. A gyártók odafigyelnek arra, hogy évekig tudj újabb és újabb modulokat beszerezni a már meglévő bútorcsalád kibővítéseként, mellyel igazán harmonikussá teheted a baba-, majd a későbbi gyerekszobát
-Tanácsok a Faktum Bútor ajánlásával- 
*TÜV 
„Az ÉMI-TÜV SÜD által kiadott tanúsítvány garancia a gyártónak, a forgalmazónak és az üzemeltetőnek , hogy a termék megfelel a vonatkozó biztonságossági és jogi követelményeknek. 
A vonatkozó 2009/48/EK irányelv és a 38/2011 (X.5.) NGM rendelet célja, hogy kizárólag biztonságos gyermekjátékok kerüljenek forgalomba. 
Az ÉMI TÜV SÜD KERMI osztálya vizsgálataival segíti Önt a magyar, európai és amerikai szabályozások, szabványok vagy akár az egyedi kötelezettségek teljesítésénél.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!