HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

A borhűtő ideális helye az otthonodban

VIDD HAZA A BOROSPINCÉT!
Tippeket adunk, hogy hol és hogyan helyezd el a borhűtődet:


A nemzetközi és hazai gasztrokultúra reneszánszát éli, s ez  nemcsak az igényes konyhaművészetben mutatkozik meg, hanem egyre nő a hazai kereslet is a minőségi és szép kivitelű  borok iránt. Így egy-egy finom palack borért már nem kell elzarándokolnod messzi távoli, hűs borospincébe (bár kétségtelen annak is megvan a hangulata :)) A hazai konyhagép forgalmazók kínálatában megjelentek az esztétikai látványnak sem utolsó bortárolók, borhűtők, melyek számtalan típusban elérhetőek.
Hagyományosabb elhelyezését ideális esetben már a konyhád  megtervezésekor érdemes kigondolnod, hogy a konyhád, mely részére szeretnéd elhelyezni, mekkora tárolókapacitással rendelkezzen, milyen energiafelhasználású készülékre lenne szükséged. Vannak kompaktabb megoldások, pult alá/fölé, konyhafalba beépíthető vagy a nagyobb kapacitással rendelkező szabadonálló hűtők.
A külső megjelenést illetően választhatsz modern, inox külsővel rendelkező, színes üveges kiviteleket, akár rejtett fogantyúkkal,  a borhűtő belső kialakítását pedig a belső fapolcok tehetik még egyedibbé.
Érdemes lehet azon is elgondolkodni, hogy a teljesen átlagos italokat is lehet benne tárolni, mert akkor nyáron kellemesen hűs italokat/üdítőket ihatsz és nem kell várni, hogy valamennyire optimalizálódjon a hőmérséklete a hideg hűtő után.
Mindezek eldöntésében szakértő kollégáink segítenek az erre a célra kialakított legmegfelelőbb készüléket megtalálni és betervezni.
A  régebbi hűtőgépekhez képest vannak olyanok, amelyek már könnyedén mozgathatóak, erre a célra kialakított ún. szabadonálló készülékek, melyek akár a lakás más részeire is betervezhetőek, így  a nappaliban is helyt kaphat egy-egy exkluzív készülék, a dizájnt tekintve pedig abszolút a lakás dísze lesz. De természetesen egy erre a célra kialakított  borozóhelyiséget is berendezhetünk velük, vendégeink nagy örömére és a nagyobb gyűjtemény tárlolására.
Nos lássunk néhány tippet, hogyan is tárolhatjuk borainkat lakáson belül, de először pár kérdéskört kell végigfuttatnunk, hogy mire is lenne szükségünk:

MÉRETEK: 

A  rendelkezésre álló helyből érdemes kiindulni, hiszen a legkisebb modell is kb. egy keskenyebb konyhai alsó szekrény helyén fér el. A leggyakrabban használt kompakt modell a 7-17-32 palack tárolására alkalmas készülék, melynek a kb. 12 négyzetméternél nagyobb alapterületű konyhákban könnyen helyet találhatsz.
Ha kezdő borkedvelőként ennél több palackot is szeretnél elhelyezni, akkor úgy kalkulálj, hogy egy 34-54 üveg tárolására alkalmas készülék mérete már megfelel a standard átlagos hűtőszekrény méretének.
Ha pedig igazi borbarát lévén megszállottan gyűjtöd a minőségi borokat, inkább egy külön erre a célra kialakított helyiségben fogsz helyet találni a tárolódnak, itt már akár 42-45-89 … vagy akár több száz palack tárolását, bor fajtájának megfelelő hűtését is lehetővé teszik a gépek.

TEMPERÁLÁS: 

Zónázott hűtésrendszer:  Fehérbort, vörösbort vagy pezsgőt tárolnál? A gyártók alaposan kedvében járnak az igazi ínyenceknek, te is gondold végig, hogy egyfajta bort vagy többfélét szeretnél tárolni. Ha csupán egyfajtát, akkor jó választás lesz az egyzónás hűtő.  Ha pedig vegyesen használnád, fehérbort, vörösbort és pezsgőt is szeretnél hűteni, akkor többzónás hűtőre lesz szükséged, mégpedig olyanra, amely különálló rekeszekben három hőmérsékleti zónával rendelkezik. Mindegyik zónában egymástól függetlenül lehet beállítani a hőmérsékletet. Ez biztosítja a minőségi borivás tökéletes élvezetét.  Egészségedre! :)

ELHELYEZÉS:

A leggyakrabban használt kompakt modellt teheted a fal mentén futó alsó konyhaszekrény legszélére, vagy konyhaszigetbe építheted be. Ennek is több változata létezik: a konyhasziget belső-, vagy külső oldalára, illetve valamelyik oldalsó végébe.
Egy nagyobb méretű vagy szabadonálló modellt érdemes a konyhaszekrény lezárásaként a legszélére helyezned vagy pedig egy külön erre a célra kialakított térbe belekomponálni.

ENERGIAFELHASZNÁLÁS: 

A borhűtő szintén  elektromos készülék, ezért annak kiválasztásánál ugyanúgy figyelned kell az energiahatékonysági osztályt, mint egy hűtőszekrénynél.
További szakmai specifikációk:
  • No Frost rendszer
  • Led világítás
  • színes üvegajtók
  • több zónás hűtésrendszer
  • eltérő energiaosztályok 
  • digitális kijelző
  • saját applikáció
  • érintőkijelző
  • zajszint
Ezek a tulajdonságok vagy extra felszerelések gyártónként, típusonként változhatnak. Tájékoztatást, szakmai segítséget a hozzád legközelebbi RS Bútoráruház Konyhastúdióján  kaphatsz!
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!