HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Milyen széket válasszak gyermekemnek?

A megfelelő íróasztal, számítógépasztal kiválasztása mellett fontos az is, hogy a gyerkőc milyen széken ül. Az ár mellett több, lényeges szempontot is figyelembe kell venned a szék kiválasztásánál. Az ideális szék olyan, amiről leér a gyerek lába a földre. Sokkal nehezebb tanulni, ha közben csak az asztal nyújt támaszt, a lógó lábak könnyebben elzsibbadnak, a gyerek könnyebben elfárad.
Hosszú távon jobb választás a forgószék, mivel gyorsan odébb tudnak fordulni, ha az asztal másik oldaláról lenne szükség valamire a tanuláshoz. Mivel a gyerekek sok időt töltenek az íróasztalnál ülve, fontos, hogy kényelmes és egyéni igényeikre szabott széket használjanak. A székmagasságot az íróasztal magasságához kell beállítani, mivel kényelmetlen és egészségtelen egy túl magas, vagy éppenséggel túl alacsony széken ücsörögve tanulni. Nemcsak a helytelen testtartás miatt, hanem a fényviszonyok miatt is, mert vagy túl közelről nézi olvasnivalót, vagy túl messziről. Meg kell találni az ideális magasságot, illetve megvilágítást.
Vásárlás előtt érdemes eldöntened, hogy tányértalpas, gurulós, vagy csillaglábú forgószéket szeretnél-e gyermekednek. Bár a tányértalpas forgószékek is mind állítható magasságúak, az íróasztal és a gyermek magasságához igazíthatóak, hosszú távon mégis jobb választás a görgős szék, hiszen azzal gyorsan, könnyedén odébb gurulhat a gyerkőc, ha épp a tanulóállomás másik végéből van szüksége valamire. Gurulós széken belül is választhatsz fém- vagy műanyag csillaglábbal rendelkező székek között.
El kell döntened, hogy karfás, vagy karfa nélküli gyerek forgószéket szeretnél-e vásárolni. Ha a gyerkőcöd kevesebb időt tölt az íróasztalnál ülve, akkor nem feltétlenül szükséges a karfás széket választanod. Ha a tanulás mellett a pihenés nagy részét is azon tölti, akkor érdemes egy kényelmesebb, karfás forgószéket vásárolnod neki. Szintén fontos tényező a gyerek forgószék ülőfelületének anyaga, amely lehet szövet, membrános szövet, műanyag, textilbőr, valamint készülhet rétegelt fából is.
A gurulós gyerek forgószékek esetében érdemes arra is figyelned, hogy milyen görgőkkel van ellátva a szék. Sokan nem tudják, de más görgőtípus ajánlott szőnyegre és más a kemény padlófelületre. Szőnyegre, linóleumra és PVC padlóra a kemény futófelületű, míg a parkettára és járólapra a gumis futófelületű, úgynevezett „parkettagörgőkkel” ellátott forgószéket érdemes megvásárolnod.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!