HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Pompás karácsonyi étkezők, konyhák dekorációja

Nemsokára itt az év legszebb ünnepe, a karácsony. Áruházainkban ízlésesen megterített asztalokkal és enteriőrökkel várjuk az inspirálódni vágyókat. Mi magunk is igyekszünk egy kis karácsonyi hangulatot csempészni a mindennapokba. A dekorációk és a fények használatának segítségével mi is elkezdtük a karácsonyra hangolódást.

Készüljünk az ünnepekre! Ötletek, hogyan csinosítsd lakásod!

Az ünnep legfontosabb helyszíne általában a konyha és az étkezőasztal, épp ezért az asztali terítéknek, a dekorációnak és a hangulatnak is tökéletesnek kell lennie. A következőkben néhány hasznos tippet és kreatív inspirációt szeretnénk adni neked a tökéletes karácsonyi dekorációhoz.
Karácsony előtt mindenki sürög-forog a lakásban, rendezgeti a szem előtt lévő tárgyait, ritkán használt dolgait, konyhai gépeit, hogy az karácsonyra rendet, meghittséget teremtsen és ne zavarja a látványt.
Előkerülnek a fényfüzérek, a gyertyák és gyertyatartók a különféle bel- és kültéri izzósorok és bútoraid LED világításával is hozzájárulhatsz a bensőséges hangulat megteremtéséhez.
Valószínűleg ebben az időszakban neked is az átrendezés körül forognak a gondolataid és „vendéglistával a fejedben szaladgálsz”, hogy ki ne maradjon a felsorolásból valaki, akinek nem tudnál helyet biztosítani.
Ha nagyobb vendégsereget szeretnél fogadni, akkor különös figyelmet kell fordítanod arra, hogy legyen hely mindenkinek, ekkor tehet jó szolgálatot egy bővíthető étkezőasztal, mely egy gyors mozdulattal kihúzható, de vannak olyan modern asztalok is, melyek egy emelőszerkezet révén segítik a könnyebb kinyitást.

Általában az asztalok 4-6-8, de akár még több embernek is helyet tudnak biztosítani -a bővíthető funkció révén-, így kényelmessé és meghitté teszik az együtt töltött időt. Ha elmúlik a karácsonyi vendégfogadás időszaka, egyszerűen és gyorsan összecsukhatod, így helyet spórolhatsz meg otthonodban.
Kínálatunkban fa vagy pácolt, fafurnéros asztalok, üveglapos, fémes vagy betonhatású asztallapok is megtalálhatók, melyek egyre népszerűbbek a trendekben, így garantáltan a karácsonyi ünnep éke lesz egy dizájnos étkezőgarnitúra és a hozzá stílusban, színben illő étkezőszék.
Ezek a székek nagyon sokféle kivitelben is készülnek, lehetnek egy komplett garnitúra részei, de összeállíthatod ízlésednek legmegfelelőbben, választhatod más színben, vagy kérhetsz egyedi kárpitozást is, akár másik asztalt más székekkel.
A feldíszített, ünnepi asztalhoz passzolhat tűzött, kárpitozott, bársonyborítású, de egy szép, karfás szék vagy fotel is, a stílusodnak megfelelően.
Nem titok, hogy a lakásunkban a színek és a stílus alapozzák meg a hangulatot és amikor ünnepi pillanatokról van szó, mindig jó választás valami melegebb és energikusabb színkombináció. Dekorációkkal, textíliákkal és puha párnákkal, könnyen mozgatható kisebb bútorokkal fokozhatod ezt a hatást.
A szeretet ünnepének világszerte „hivatalos színe” a klasszikus piros, de igazából csak az ízlésed és fantáziád szabhat határt, hogy mivel és hogyan rendezed be otthonod, a piros és zöld, az ezüst, arany, fehér, fekete… -minden mindennel hangulatba hozható és idén is ezerféle árnyalatban és mintában pompázhat a karácsonyod. Ahogyan Te szereted!
Karácsonykor minden díszítés megengedett, bátran keverheted a stílusokat, anyagokat, de itt jöhetnek szóba a nagyitól/anyukádtól örökölt karácsonyfa díszek, egy-egy régi bútordarab, étkészlet vagy egy szeretett gyermekkori emlék, s annak látványa, elhelyezése az ünnepi terítéken vagy a lakás központi részén még inkább hozzáad az ünnep családias jellegéhez, így tovább fokozhatjuk az összhatást és a hangulatot.
Minden csillog-villog, kissé túldíszített is lehet -de ez ilyenkor teljesen megengedett-, sok helyen visszaköszönnek dekorációk vagy megbújnak kisebb-nagyobb karácsonyi motívumok, díszek.
A tél közeledtével a nappalidban és a lakásod más helyiségeiben is néhány díszpárna vagy egy pihe-puha méretes takaró is előkerül, így a hűvös reggeleid is jól indulhatnak.
A legfontosabb, hogy az igazi karácsonyi készülődés hangulata járja át otthonodat. Az egész ráhangolódás legyen sütemény illattól áradó, fényben tündöklő és leginkább szeretetteljes, békés a karácsonyi ünneplés, ezáltal családod és vendégeid szívét is ez járja át. :)
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!