HA BÚTORT KERES!
HA BÚTORT
KERES!

Te tudod mi az a korpusz?

A korpusz tulajdonképpen a bútor testét/vázát jelenti, a szekrény oldalát, belső polcait és hátfalát. Összefoglalóan a bútorok külső vázát hívjuk így a szekrénysoroknál, konyháknál, a gyerekbútornál stb..
A bútorok egyik fő szerkezeti eleme tehát a korpusz (szekrénytest, szekrény), aminek a kialakítása elsősorban funkcionális.
Egy bútor stílusát főleg a frontelemek határozzák meg. Nálunk számos gazdag elemválasztékú szekrénysor között válogathatsz, legyen az modern, vagy klasszikus stílusú.
A korpusz elemei többnyire az oldallapok, fenék és tetőlemez, belső elválasztók, polcok, hátlapok, fiókok. Manapság az egyik leggyakoribb alapanyaga a laminált bútorlap, azaz a faforgácslap. Színe lehet fehér, vagy a fronttal színazonos, amely sokkal esztétikusabb megoldás lehet, mint a fehér szekrénytest és a színes front kombinációja. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a korpusznak és frontnak színazonosnak kellene lennie. A jól megválasztott színekkel egy bútor stílusa hangsúlyosabbá válhat, jobban elérheti esztétikai célját.
A korpusz hátlapja többnyire 3 mm vastag HDF (High Density Fiberboard) – enyvvel átitatott farostokból álló lap, azaz finom szemcsézetű szerkezeti elem.
A farostelemez színe lehet világosbarna, natúr színű, vagy egyik oldala a bútorlapok színválasztékával azonos, amely lehetővé teszi, hogy a korpusz és a hátfal azonos mintázatú és színű legyen. Mivel ezek rejtve vannak, az esetek 99%-ában 18 mm vastagságú laminált lapból készülnek.
A korpusz színének akkor van igazán jelentősége, ha vannak nyitott polcok,
üveges / üvegbetétes ajtók, illetve a szekrény oldalai látszanak. Manapság egyre divatosabb megoldás, hogy a korpusz elemeket LED-világítással dekorálják, ezzel is modern dizájnt kölcsönözve a bútornak.
loading

Ez is érdekelhet

Hírek emailben is
Iratkozz fel hírlevelünkre és mi a legjobb ajánlatokkal és újdonságokkal keresünk meg legfeljebb heti egy alkalommal!